Martin User Forum (closed)
Martin User Forum (closed)
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
 All Forums
 Controllers
 M2GO/M2PC/M-TOUCH Hardware
 ArtNet from M2go
 Forum Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Himhoe

5 Posts

Posted - 15 Mar 2013 :  22:08:19  Show Profile
Hello, I am new to the Martin Controllers. We just purchased an M2Go and a Pathport Quattro. I am having a hard time getting them to talk with each other. Any help would be greatly appreciated. I should also note that I am running the most current firmware - 2.92.411.0

Joe Bleasdale

274 Posts

Posted - 15 Mar 2013 :  23:12:10  Show Profile
Press the Menu button, the navigate to the Network Tab, EtherDMX section. The first page will show any connected devices supporting auto discovery and the second page allows you to toggle Art-Net on or off; as well as control broadcast vs unicast settings.

You will also need to make sure that network adapter 2 (EtherDMX) is configured in the correct IP range - this can be done in the first section of the Network tab - settings.

Thanks.
Go to Top of Page

Administrator

3932 Posts

Posted - 16 Mar 2013 :  00:51:01  Show Profile
Make sure the Quattro is set to receive Artnet traffic on a 255.0.0.0 subnet and a 2.x.x.x address.
How do you determine that they are communicating? The device may not show in the configuration part of the M2GO, not every artnet node supports that.
By default the M2GO has Artnet enabled so there is usually nothing to set up on the console.

Go to Top of Page

tfprod

326 Posts

Posted - 16 Mar 2013 :  20:34:25  Show Profile
Make sure you have enabled "receive Artnet" on the Quattro. Also important to note that Universe 1 on the Quattro is actually be universe 2 on the M2GO. The Quattro does not natively respond to Artnet Universe 0:0, which is M2GO universe 1....and my Quattro does not display in any artnet monitor except for pathport manager...
At least those are the issues I've had
Go to Top of Page

Himhoe

5 Posts

Posted - 18 Mar 2013 :  20:08:22  Show Profile
After messing around with the network settings between the two I got it to work. How ever the universes are still incorrect. I patch things into universe 3 and it shows up on universe 2 of the node. Anyone know how to correct that?
Go to Top of Page

Administrator

3932 Posts

Posted - 18 Mar 2013 :  23:06:12  Show Profile
Hi!

Only Pathport can correct this, I think on some products they have an option for this. You may want to inquire if they have a firmware update for the Quattro.
Also accessing the node over the pathport manager may show an option for this.
Go to Top of Page

tfprod

326 Posts

Posted - 19 Mar 2013 :  02:25:41  Show Profile
you have to create a new dmx map on the Quattro
Go to Top of Page

bobbythedog

32 Posts

Posted - 26 Jul 2013 :  13:34:31  Show Profile
univers with mpc i have found that artnet is 1 universe.

mpc artnet starts at 1
while others start at 0.

so if u set the artnet device to 1
it will show up on mpc as universe 2.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 Forum Locked
Jump To:
Martin User Forum (closed) © 2017 Martin Professional Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000